|

DOROST: hodnocení jara a sezóny 2018/2019

Zimní přípravu jsme zahájili 15. ledna. Na konci měsíce proběhlo soustředění v Heřmanicích, které se myslím velmi zdařilo a splnilo svůj účel. Sehráli jsme 5 přípravných utkání, která byla až na zápas v Ďáblicích úspěšná – 4 výhry, 1 prohra a celkové skóre 23:7.

V přípravě jsme zkoušeli i žáky a velmi dobře se jevili hlavně Kubíček, Munzar a Málek. Nejlepším střelcem byl Sus se 6 góly. Vstup do jarní části byl pro nás těžký, když jsme jeli na půdu Mnichova Hradiště, které, jak se později ukázalo, bylo druhým nejlépe bodujícím mužstvem jara.

My jsme zde však sehráli velmi dobré utkání s nešťastným koncem kdy domácí tým srovnával na 1:1 v 92. minutě z přísně nařízené penalty. V druhém utkání jsme deklasovali tým Křince 6:0. Třetí utkání mělo ukázat, jak na tom opravdu jsme a ukázalo se, že i Čelákovice nás nedokázaly pokořit a po bojovném výkonu jsme zde uhráli cennou remízu 1:1.

V dalším utkání nás čekal celek Bělé pod Bezdězem, který nás na podzim porazil 6:2, ale libišská tvrz zůstala znovu nedobytnou. Dobrý výkon a utkání jsme vyhráli 2:0. Po tomto zápase nás čekal celek Bakova a ukázal nám, že v domácím prostředí umí a po zásluze vyhrál 4:1. Bohužel neúčast 4 hráčů základní sestavy byla opravdu znát.

Další domácí zápas s týmem Brandýsa nad Labem byl značně vyhrocený, nicméně naší kluci ho zvládli na jedničku a zvítězili 2:0. Po tomto utkání jsme vyrazili do Kostomlat, kde jsme chtěli venku bodovat naplno. Celý zápas jsme byli lepším týmem, ale na to se fotbal nehraje. Po chybě na konci utkání se z vítězství 2:1 radoval domácí tým.

Další zápas jsme sehráli v Zelenči, která je vždy v popředí tabulky. Konečný výsledek 2:1 pro domácí byl zasloužený, ale rvali jsem se do 85. minuty statečně. I zde byla znát neúčast některých hráčů základní sestavy. Ani dvě porážky v řadě nás nerozhodily a další zápas v domácím prostředí s týmem Dolního Bousova skončil znovu výsledkem 2:0.

Po týdnu volna přijela nepříjemná Akuma Mladá Boleslav, ale ani ona nedokázala v Libiši vyhrát. Poslední domácí utkání a na tabuli svítilo 2:0 a brankář Chládek si mohl zapsat v domácích zápasech pátou nulu.

Posledním zápasem letošního povedeného ročníku byl zápas s Dobrovicemi, který byl značně vyhrocený, ale myslím si, že jsme odehráli nejlepší utkání jara a zvítězili jsme 4:3.

Celkově jaro 6 vítězství, 3 remízy a 4 prohry – 21 bodů skóre 25: 18 a celkové 7. místo.

Branky: Makovský 5, Sus 5, Najmon 4, Rác 3, Weiss 2, Čepec 2, Buzek 2, Mündl, Hrubý, Winter 1.

KOMPLETNÍ JARNÍ VÝSLEDKY A TABULKA ZDE.

Celkově bych označil rok za vydařený a chtěl bych poděkovat všem hráčům za výkony a bojovnost, které je zdobily ve většině utkání a popřát všem klukům, kteří odchází do chlapů hodně štěstí a fotbalových úspěchů (Chládek, Hrubý, Buzek, Sus, Čerešna, Winter).

Myslím, že na jaře hodně příjemně překvapili naši mladíci Čepec, Mundl a Weiss, kteří podávali vyrovnané výkony. Nechtěl bych zapomenout na Davida Makovského, který odehrál velmi dobré jaro. Najmon a Rác také přispěli svými góly k úspěšnému jaru.

Na závěr bych chtěl poděkovat Honzovi Čepcovi staršímu, který vnesl do kabiny větší disciplínu a zdravě hecoval kluky, aby si více věřili a byli důrazní v osobních soubojích.

No, a to nejlepší nakonec – Michal Škrna, který vždy ladil dobrou náladu v kabině i mimo ni. Poděkování patří panu Urbancovi, který dal šanci klukům v zápasech B týmu. Závěrem bych chtěl také poděkovat vedení libišského oddílu, našemu kustodovi a Romče, která nám pekla dobré dortíky při domácích utkáních.

Reklama