|

Dorost: Libiš – Benátky nad Jizerou 5:2 (5:0)

V tomto týdnu jsme řešili problém v podobě stoperské dvojice Mündl – Zahradníček, která odehrála velmi dobrá tři utkání v řadě a navíc zranění kapitána Makovského. Do posledního dne jsme nevěděli jestli bude moci nastoupit, ale do zápasu nakonec nastoupil uplně nedoléčený.

Veděli jsme, že soupeř dává hodně branek, a tak jsme tomu uspůsobili i rozestavení týmu. Do utkání jsme vstoupili famózně, s chutí hrající Čepec se protáhl obranou hostí a bylo to 1:0. Dobře jsme bránili střed hřiště a vyráželi do rychlých brejků, o které se střídali oba krajní záložníci Rác s Reznerem.

Po důsledném napadání soupeře se podařilo Rácovi sebrat míč a pohodlně zasunout na 2:0. Hosté se několikrát pokusili ohrozit naší branku ,ale velmi dobře fungovala stoperská dvojice Makovský – Bušínký.

Po krásné přihrávce Baloga za obranu se v gólové situaci ocitl Najmon, který však nezjištně patou předložil míč pro Ráce a ten skóroval. S chutí hrající Čepec v 32 minutě ukázal další průnik a poté chladnokrevně zakončil na zadní tyč.

To ještě nebylo z naší strany všechno. Na pravé straně se hezky uvolnil Rác a přidal již svůj třetí gól. V kabině jsem kluky nabádal, že to byl z naší strany dobrý poločas, nicméně, že musíme do druhého poločasu vstoupit stejně jako do poločasu prvního.

V 55 minutě jsme nedůrazně vykopli míč a hosté nás ihned trestali. Hostující tým trochu ožil a několikrát bylo před naší brankou rušno. Když už to vypadalo, že jsme se z tlaku dostali, v 72. minutě Plaček ve snaze vypíchnout míč asi lehce zasahl soupeřovu nohu a kopala se penalta.

Poté soupeř ještě více otevřel hru ,ale zapomněl na Ráce, který však v samostatném úniku trefil nohy brankáře. Za zmínku stojí standartní situace Baloga a Fendrycha, při kterých jsme však nebyli důslední v koncovce. Konec utkání jsme měli ještě dvakrát velké štěstí při standartních situacích soupeře.

Celkově mohu říci, že jsme odehráli asi nejlepší poločas podzimu a za bojovnost a předvedenou hru jsme si vítězství nad těžkým soupeřem zasloužili.

Trenér Panocha

I.A třída dorostu skupina B

TJ Sokol Libiš – SK Benátky nad Jizerou 5:0 (5:2)

Branky: 4. Čepec Jan, 15. Rác Adam, 22. Rác Adam, 32. Čepec Jan, 44. Rác Adam – 55. Jirků Lukáš, 72. Váňa David (pen.).

Sestava: Škrna – Plaček (78. Málek), Makovský, Bušínský, Hvězda – Balog (86. Vorel) – Rác (89. Kašpárek), Čepec, Kubíček, Rezner (81. Fendrych) – Najmon (90. Loš).

Reklama