|

Luboš Urban trenérem A týmu

Libišský A tým má nového hlavního trenéra. Tím se stal zkušený Luboš Urban, jenž má za sebou hráčskou i trenérskou kariéru na nejvyšší úrovni.

Urban, jenž 19. listopadu tohoto roku oslaví 61. narozeniny, naposledy působil u týmu Zbuzan. S fotbalem začínal v klubu Spartak Jihlava. Jako ani ne osmnáctiletý zamířil do Prahy do druholigového týmu DP Xaverov Horní Počernice.

Přes LIAZ Jablonec přišel do Dukly Praha, kde odehrál za šest sezón 90 ligových utkání a dal 18 gólů. Další sezónu hrál za Škodu Plzeň a potom jeden rok za DP Xaverov Horní Počernice.

Na začátku 90. let minulého století nastupoval také za francouzský tým US Ivry, kde zároveň odstartoval také svou trenérskou kariéru.

Po návratu do České republiky trénoval Spolanu Neratovice, Horní Počernice, Viktorii Plzeň, Most, Střížkov nebo Vysočinu Jihlava a Dynamo České Budějovice.

A tým je po osmi odehraných kolech divizní skupiny B na předposledním patnáctém místě s bilancí dvou výher (jedna kontumačně), jedené remízy a pěti proher. V těchto zápasech nastříleli hráči A týmu 11 gólů a inkasovali 21.

Nový trenér již vedl čtvrteční trénink. Petr Očovan, který byl hrajícím trenérem během úvodu aktuální sezóny, zůstává v kádru A týmu v roli hráče. Prvním utkáním pro nového trenéra bude zápas 9. kola divizní skupiny B, v neděli 7. října od 10:15 na hřišti Meteoru.

Foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Reklama