|

Dorost: SK Tuchoraz – Libiš 1:3

Do tohoto utkání nemohl nastoupit nemocný Honza Čepec ,Bušínský, Rác a Kašpárek. Tento zápas byl utkáním pravdy, kdo bude na čele tabulky v tomto zimním turnaji. Náš soupeř hraje stejnou soutěž a pohybuje se ve středu tabulky, a tak se očekával vyrovnaný zápas.

Na začatku utkání jsme měli trošku respekt z urostlých hráčů soupeře, ale brzy jsme se s tímto faktorem srovnali. Hrálo se ve velkém tempu a byl to soupeř, který v 25. minutě vymyslel hezkou akci z pravé strany. Stačili jsme se vrátit, ale po souboji našich stoperů se kopala velmi přísně nařízená penalta, kterou však dobře chytající Škrna chytil.

Začali jsme se více tlačit dopředu a dali jsme i první gól z kopačky Horáka, který však nebyl uznán pro ofsajd. Poté se hráči Tuchozy hezky trefili z hranice velkého vápna a bylo to 1:0. Netrvalo dlouho a pravačka Matěje Mundla našla ve sprintovém náběhu Makovského, a ten se v souboji tvaří v tvář s brankářem nemýlil.

Za zmínku stojí ještě trestný kop v podání Tomáše Baloga, který brankář konečky prstů vytáhnul na roh. V poslední minutě jsme ješte mohli skorovat, když Zahradníček našel Plačka, kterého při samostatném najezdu fauloval na hranici vápna hostující stoper.

Do druhého poločasu jsme prostřídali a prvních deset minut nám trvalo než si to trochu sedne. Začali jsme lépe kombinovat a začali nám hrát lépe kraje. Po úniku Reznera se v tutovce ocitl neunavný Makovský, ale dal těsně vedle.

Krásná spolupráce dvojice Mundl – Hovorka vedla k druhému gólu. Tuchoraz vrhnula všechny síly do vyrovnání a několikrát bylo před naší brankou zle, ale měli jsme trochu toho potřebného štěstí. Nevynechali jsme jedinou možnost rychých brejků a po akci Horák – Hovorka byl na jejím konci Rezner, který krásně trefi ze vzduchu míč a bylo to 1:3.

V závěru se na nás asi měla kopat penalta, ale píštalka rozhodčího zůstala zamrznutá. Chtěl bych klukům poděkovat, že se soupeře nezalekli a podali velmi dobrý výkon.

SK Tuchoraz : Sokol Libiš  1:3 (1:1)

Branky: Makovský, Hovorka, Rezner.

Sestava: Škrna  – Plaček (Fendrych), Mundl, Zahradníček, Hvězda (Vorel) – Horák (Hovorka), Kubíček, Makovský, Rezner (Málek) – Balog, Najmon.

Reklama