|

Muži B: Libiš – Všestudy 3:1

Zatímco v prvním jarním zápase jsme nastoupili v Dolních Beřkovicích se šesti dorostenci, v domácím zápase se Všestudy jsme byli posíleni o hráče A týmu. A to i včetně brankáře Patrika Veleka, který odchytal ve stejný den i dopolední zápas A týmu proti Hlinsku, aby odpoledne zaskočil za zraněné brankáře béčka a připsal si dvě výhry 3:1 ve stejný den.

Kromě brankáře v základu nastoupila čtveřice hráčů z A týmu, ale také dorostenec David Bušínský, který vytvořil stoperskou dvojici s Markem Smetanou.

Zatímco hosté měli v prvním poločase formu především co se týče nadávek a výhružek směrem ze střídačky, tak nám se podařilo vstřelit ve čtvrté a čtrnácté minutě dva úvodní góly po individuálních akcích Vetešníka se Stiborou. Třetí gól zápasu dal znovu Honza Vetešník, který využil zpětnou přihrávku po výborném napadání spoluhráčů u rohového praporku.


Pane Lorenc, uvezu to?


Do druhého poločasu už nenastoupil Vláďa Stibora a krátce po změně stran střídal taky Martin Pazdera kvůli zdravotním problémům. A naše hra už nebyla tak jistá, důrazná a měli jsme problém udržet míč stejně jako v prvním poločase.

Hosté se navíc dočkali v 55. minutě snížení po krásné střele z dálky v podány Vojtěcha Němečka, který poslal míč do branky i s pomocí břevna, ale i když se míč vrátil od země zpět do hřiště, bylo na první pohled patrné, že už byl za brankovou čárou.

Směrem dopředu už jsme v druhém poločase nebyli tak aktivní a nehráli jsme tak kolektivně, jako v prvním poločase. Kluci ze Všestud měli ještě několik příležitostí a závarů po standardních situacích, ale buď netrefili branku, nebo nás podržel Patrik Velek. Celkově naše obrana právě i díky Patrikovi a Markovi Smetanovi pracovala výborně, ale skvělý zápas ve středu obrany odehrál také dorostenec David Bušínský. Naši hru stoprocentně oživil v poslední čtvrt hodině také dorostenec Dominik Rezner, který svou rychlostí a nebojácností donutil hosty k řadě chyb a i díky tomu se už pak dostávali jen k nepřesným nákopům.

Díky domácí výhře jsme si polepšili, co se týče bodového zisku. Dvě úvodní jarní výhry posledních Horních Beřkovic situaci ve spodní části tabulky zdramatizovaly mnohem více, než kdokoliv z nás (nejen tady v Libiši) asi čekal.


Osobně bych rád poděkoval většině hráčů Všestud za „normální“ přístup a ignoraci „pokynů“ od odborníka na slovo vzatého pana Lorence, který se od úvodní minuty na střídačce projevoval jako totální hlupák. Pokud vím, tak v soutěžním řádu ještě nikdo nezakázal, že by hráči A týmu nemohli nastoupit za B tým. A nejsme určitě jediným klubem, kde chodí hráči áčka pomáhat béčku. Všestudy od doby, kdy hrají tuto soutěž, byly, jsou a pravděpodobně i dál budou jedním z nejlepších týmů v přeboru. Hráli jsme proti nim, stejně jako proti ostatním týmům, vždy bez ohledu na to, v jakém stavu náš tým byl. A bez ohledu na konečné skóre, včetně hodně vysokých proher, nikoho z nás nenapadlo kopat do dveří na hřišti ve Všestudech, vyhrožovat protihráčům, pořadatelům či divákům ublížením na zdraví, smrtí a dalšími ubohostmi. A nikdy, ať nás trénoval kdokoliv, jsme si v kabině neurčovali, kdo koho z vašeho týmu má na hřišti zmrzačit. Proti mně hrál Miloš Hakl, Láďa Kympl nebo Antonio Loškoski. Ne čísla šest, deset a sedm určená ke zranění. Fotbal hraji proto, že ho mám rád. Ne proto, aby mně (nebo mým spoluhráčům) podobní psychopati vyhrožovali zmrzačením a už jsem se nevrátil domů k dětem. Taky nerad prohrávám, ale díky používání toho kulatého na mém krku se aspoň nechovám jako debil…


Napsal Ondřej Eisner


15. kolo Okresního přeboru Mělník

TJ Sokol Libiš „B“ – SK Viktoria Všestudy 3:1 (3:0)

Branky: 4. Vetešník Jan, 14. Stibora Vladimír, 36. Vetešník Jan – 55. Němeček Vojtěch. Rozhodčí: Blahout Jiří, Moško Jan, Driml Petr. Diváci: 90.

Libiš: Velek – Hádek, Bušínský, Smetana, Chorvát – Svoboda, Eisner, Terentiev, Vetešník (78. Rezner) – Pazdera (50. Truong) – Stibora (46. Brdlík).

Všestudy: Michovský – Koudelka (63. Douša), Hakl (73. Závacký), Němeček, Kympl, Janíček (36. Mareček), Štryncl (54. Faigl), Rada, Vágner, Horák, Ježek (20. Loškoski).

** V oficiálním zápisu o utkání jsou přehozené časy střídání Stibory a Pazdery.

Reklama