|

DOROST: Libiš – Sporting Mladá Boleslav 4:1 (3:0)

V neděli jsme odehráli 8. kolo na domácí půdě v krásném počasí. Soupeř byl opět z Boleslavi, ale na poslední pozici v tabulce, i přesto dokážou být nebezpeční a to ukázali i u nás.

Naše sestava měla jenom jednu změnu, a to že Málka z minulého zápasu vyměnil Horák. A přineslo nám to důležité vítězství 4:1. Ve 13. minutě jsme se dostali u rohu do šance, při které Makovský odcentroval krásně na malé vápno a Kubíček se dostal před svého bránícího hráče a gólmanovi nedal šanci a vedli jsme 1:0.

Okolo 23. minuty jsme měli příležitost zahrávat přímý volný kop. Přibližně z 22 metrů to vzal na sebe Horák, který to zkusil přímo na bránu a trefil spojnici. Hosté potom míč dokázali odklidit daleko od brány.

Ve 30. minutě přišla zase šance ze strany, kdy se do střely dostal jeden z našich hráčů, ale střela byla zblokovana přímo na kopačky Makovského, který využil situace a vstřelil gól.

Hosté v tomto poločase neměli vůbec nic, z čeho by mohli dát gól, naše obrana byla skvěle připravena. Ještě do poločasu jsme stihli dát další gól, po krásném dlouhém pasu na Horáka, který se dostal do vápna, kde byl proti dvěma hráčům, když jeden z nich ho fauloval a my jsme měli výhodu v podobě pokutového kopu. Tentokrát si ji vzal Makovský a proměnil. Do poločasu už se nic nezměnilo, a tak jsme šli do kabin za výsledku 3:0 pro nás.

V kabině jsme si řekli, jak budeme hrát druhý poločas, že to musíme udržet. Nastoupili jsme a soupeř se oproti prvnímu poločasu zlepšil a i nějaké šance si dokázal vytvořit, střely sice lítaly mimo bránu nebo našemu gólmanovi to nedělalo problém si ho sebrat.

My jsme si vytvořili další šance, jen jsme nedokázali proměnit. V 60. minutě jsme provedli 2 střídání, za Najmona šel do hry Bušínský a za Ráce Rezner. V 70. minutě to vzal Makovský na sebe a prošel přes střed hřiště ve vápně si to hodil na svoji levou nohu a zakončil na zadní a tím završil svůj hattrick.

Ve stejnou minutu jsme vystřídali Horáka za Vorla. V 72. minutě jsme vystřídali Hvězdu, kterého nahradil Málek a chvilku na to šel do hry Kašpárek za Kubíčka.

Soupeř hrál na rychlé brejky a přečíslení a jednou to dopadlo tak, že Zahradníček fauloval a soupeři daroval penaltu. Ten ji využil a skóre tak bylo 4:1. Nic dalšího se už nestalo, další góly se nám bohužel už nepodařilo vstřelit a zápas tímto skórem i skončil.

Trenér Douša

TJ Sokol Libiš – FC Sporting Mladá Boleslav 4:1 (3:0)

Branky: 13. Kubíček, 30., 35.(p),70. Makovský. – 84.(p) Zalabák.

Sestava: Škrna – Plaček, Zahradníček, Mündl, Hvězda (72. Málek) – Kubíček (75. Kašpárek), Makovský, Horák (70. Vorel), Rác (60. Rezner) – Čepec – Najmon (60. Bušínský).

Reklama