|

Dorost: Libiš – Zeleneč 2:3 (1:2)

Do prvního mistovského utkání jsme vstoupili po  značně pozměněné sestavě oproti minulému roku. Odešlo nám věkově 6 kluků do chlapů. Nahradili je šikovní žáci, kteří v minulém ročníku A třídy starších žáků uhráli 4. místo.

V prvním zápase proti nám stál soupeř, který řešil stejnou obměnu kádru, akorát s tím rozdílem, že minulý ročník obsadil 2. místo v krajském přeboru.

Myslím, že začátek utkání patřil nám a několikrát jsme ohrozili soupeřovu branku. První gól padl po individuální akci Ráce, poté hosté trošku zabrali a několikrát bylo před naší brankou zle.

První gól soupeře padnul po nedoruzumění Škrny s Makovským.

Potom jsme měli dvě velké šance, kdy Horák napřahnul z 20 metrů a zazvonilo břevno. Ve druhé se vyskytnul Rác po průnikové přihrávce Baloga, ale trefil pouze levou tyč.

Chvilku poté po chybě Mundla odčinil svou chybu Škrna a vyrazil střelu na rohový kop. Když už se všichni viděli v kabinách, Horák neobsadil nejlepšího hráče soupeře a po rohovém kopu bylo 1:2.

V kabinách jsme si řekli, jak bychom chtěli začít druhý poločas, nicméně to byl soupeř, který se protáhnul přes tři naše hráče a bylo to 1:3.

V tu chvíli jsme byli trošku zmraženi vývojem utkání, přestali jsme na chvilku hrát. Přeskupením záložní řady jsme začali hrát více na riziko a odměnou nám byl druhý gól z kopačky Ráce.

V tu chvilku jsme měli více ze hry a několikrát jsme o sobě dali vědět střelami Makovského a Najmona. Asi deset minut před koncem jsme měli velkou šanci vyrovnat, ale Rác neproměnil pokutový kop. V závěrečném tlaku stojí za zmínku ještě trestný kop Mündla a střela Ráce v poslední minutě, kterou však brankář chytil na brankové čáře. 

Nemohu klukům odepřít snahu o vítězství ,ale rozhodly individuální chyby a neproměnění šancí.

Stínem utkání bylo zranění Reznera, který to odnesl po zákroku soupeře velkým výronem kotníku. Přejeme mu s klukama brzké uzdravení.

Krajská I.A třída, skupina B

TJ Sokol Libiš – SK Zeleněč  2:3 (1:2)

Branky: 15. a 79. Rác – 32., 45. a 52. Chroust.

Sestava: Škrna – Plaček (74. Málek), Mundl, Makovský, Hvězda (74. Kašpárek), Rezner (60. Najmon), Balog, Kubíček, Horák – Rác, Vorel (45. Srch).

Reklama