|

#CHUZEPOMAHA – béčko vybralo sedm a půl tisíce

Na třetí květnovou sobotu v tomto kalendářním roce vycházel v rámci rozpisu zápas 23. kola mělnického okresního přeboru a libišský B tým se v rámci tohoto utkání rozhodl podpořit sbírku pro Tomáše H. na nákup speciálních pomůcek, které mu mohou pomoci v boji se spinální svalovou atrofií.

Béčko přivítalo Tišice, před zápasem z peněz vybíraných mezi sebou jsme zakoupili tričko od peterlegwood.cz a nechali je potisknout čísly, abychom v nich mohli nastoupit do soutěžního zápasu. Celá částka za nákup trika jde automaticky na konto sbírky, takže již před samotným zápasem béčko přispělo částkou deseti tisíc korun.

Dále bylo rozhodnuto, že na konto sbírky pošleme i veškerý výtěžek z dobrovolného vstupného, které se našich zápasech vybírá. Na „normální“ zápas většinou vybereme mezi 1000 – 1500 korun, tentokrát jsme se zastavili na mnohem vyšší částce.

V oficiálním zápise o utkání se sice uvádí, že na zápas dorazilo 35 diváků, ale to je chybně vyplněno zřejmě z důvodu, že rozhodčí pospíchali na další utkání do Velkého Borku. Pohledem ze hřiště dorazilo na zápas cca 150 diváků, tedy o něco více než na běžný zápas béčka, na které chodí pravidelně kolem stovky diváků na každý zápas.

Béčko nakonec po sečtení vstupného a dalších příspěvků od samotných hráčů či diváků vybralo částku 7500 korun. Částku jsme zaokrouhlili a na konto sbírku poslali dalších 10 tisíc korun.


Na jednu stranu jsem byl trochu zklamaný počtem lidí, kteří na zápas dorazili, ale asi jsem měl přehnané ambice. Doufal jsem, že dorazí aspoň kolem dvou set diváků, ale asi bylo až moc hezky 🙂 Na druhou stranu, děkujeme všem, kdo na utkání dorazili a přispěli jakoukoliv částkou. Sedm a půl tisíce je skvělá částka. Pravděpodobně jsme udělali maximum, co bylo v našich možnostech. Na konto sbírky jsme poslali v kombinaci nákupu triček a výtěžku ze zápasu dvacet tisíc korun. Na tým, který si téměř vše hradí z vlastních příspěvků a příležitostných sponzorských darů, je to z mého pohledu skvělý počin.

Díky a uznání si zaslouží i tým z Tišic, jelikož chlapi v kabině po zápase dali dohromady částku přesahující tisíc korun a přispěli i oni. Výsledkově nám zápas sice nevyšel, ale co se týče podpory sbírky pro Tomáše, jsme udělali vše, co bylo v našich silách. Poděkování patří i Luboši Kurzweilovi z Mělnického deníku, který o akci informoval na stránkách deníku před i po samotném zápase.

Ondřej Eisner, trenér B týmu

Sbírka není u konce a můžete ji podpořit i nadále. Všechny potřebné informace najdete ZDE.


Reklama